Vijf tips om een rotdag op je werk te voorkomen

Je hebt er allemaal weleens last van, een manager die loopt te zeuren, een collega secretaresse die opgewekt doorpraat terwijl jij denkt nu effe niet. Of die vrouw die zo uit de hoogte tegen je doet. Je kunt dan twee dingen doen: de rotdag laten voor wat ie is en vroeg onder je dekbed kruipen of bedenken hoe je er toch iets positiefs van kan maken.

rotdag

Vijf tips om toch een leuke dag te hebben:

  1. Het ligt niet aan jou dat je collega’s zo moeilijk doen, ze hebben slecht geslapen of last van een of ander lichamelijk ongemak. Zoek de schuld niet bij jezelf, daar zijn vrouwen in het algemeen wat beter in dan mannen, dat van die schuld bij jezelf zoeken.
  2. Als je dan toch de schuld niet bij jezelf zoekt word je er dan van bewust dat je humeur wordt bepaald door de manier waarop jij met gebeurtenissen omgaat.
  3. Google eens ademhalingsoefeningen om te ontspannen, even tijd voor jezelf en heerlijk in en uit ademen.
  4. Ga even langs bij die collega waar je altijd zo blij van wordt, waar je mee kunt lachen en die je even lekker opbeurt.
  5. Denk aan de positieve kanten: ik kan goed sporten, ik heb een baan, ik heb veel leuke vrienden en volgende week een gezellig uitje.

Succes!

Geef een reactie