Solliciteren is hard werken

Ben je op zoek naar een nieuwe baan als office manager maar je wilt niet steeds op de grote hoop belanden. Hoe pak je dat aan? Leef je in in de positie van je mogelijke werkgever, wat zoeken ze en waarmee kan jij je onderscheiden van de concurrentie? Zoals in dit filmpje van Karin die een baan zocht:

Vroeger schreef je een brief met de hand en was er een getypt cv bij, nu mail, facebook, twitter, pinterest je om je netwerk te onderhouden. De banen zijn schaars dus je moet echt je best doen om een leuke job te vinden. Met Social Media maak je het jezelf een stuk makkelijker! Als je echt wat wil bereiken dan zet je een goed cv op linkedin met een dito foto en zorg je ervoor dat er geen blote tattoo schouder op je facebook staat. Maak het jezelf gemakkelijk door gebruik te van de potentie van social media. En informeer je netwerk dat je een baan zoekt, niet te bescheiden zijn.

Als het dan zover is en je bent uitgenodigd, verdiep je in je toekomstige werkgever. Dat je daarnaast het gesprek moet voorbereiden, een foutloos cv en dito email stuurt spreekt voor zich. Een baan zoeken kost moeite en inspanning, maar maak je er in ieder geval niet te makkelijk van af, solliciteren is hard werken.

Geef een reactie