Het nieuwe werken = plaats en tijdonafhankelijk werken

Medewerkers willen eigen regie over hun werk, hun persoonlijke ontwikkeling en hun HR-zaken. Werkgevers bevestigen op hun beurt het belang van de ontwikkeling van medewerkers; het is zelfs hun belangrijkste prioriteit voor 2015. Dit blijkt uit de Raet HR Benchmark 2014-2015. Het nieuwe werken is voor secretaresses ook aan de orde, ook voor deze doelgroep is er al een aantal jaren een beweging naar plaats en tijdonafhankelijk werken, denk bijvoorbeeld aan het toenemend aantal virtual assistants.

Het nieuwe werken foto

Medewerkers willen plaats- en tijdonafhankelijk werken

Uit dit onderzoek blijkt dat 56% van de medewerkers het belangrijk vindt om zelf de werktijden te kunnen bepalen. Ook de mogelijkheid om zelf een werkplek te kiezen is belangrijk voor veel medewerkers; 47% van hen hecht hier waarde aan. Bij medewerkers leeft duidelijk een behoefte aan output gestuurd leiderschap. Medewerkers willen beoordeeld worden op de resultaten die ze met hun werkgever afspreken (58%).

Medewerkers zoeken vastigheid in contractvorm

 Medewerkers hechten waarde aan plaats- en tijdonafhankelijk werken, maar zoeken vastigheid in hun contract. Bijna 80% van de medewerkers met een contract voor bepaalde tijd vindt het belangrijk dat dit contract wordt omgezet in een vast contract. 42% van de werkgevers verwacht in de aankomende drie jaar echter een toename in het aantal medewerkers met een tijdelijk contract. Dit komt dan weer overeen met het groeiend aantal zzp’ers in de afgelopen jaren.

 

 

Geef een reactie