Hoe maak ik mijn leven makkelijker met 3 slimme apps

Met deze 3 apps maak je je zakelijk leven een stuk eenvoudiger, het kost je minder tijd en geld. Daarnaast kan de management assistant zich dan op andere taken richten. Rust, reinheid en regelmaat zijn voor kinderen van belang, maar dit geldt zeker ook voor ondernemers. Visitekaartjes die op het nachtkastje liggen, benzinebonnen die op de trap slingeren. Herken je dit? Lees dan hoe je je leven een stukje eenvoudiger kan maken, zonder dat je meteen een assistant nodig hebt.

 secretaresse geeft overzicht

Uren-en kilometerregistratie

Toggl is een app voor het invoeren van je uren, als je met je werk begint dan druk je op de knop en als je klaar bent weer. Er staat ook nog eens op voor wie je hebt gewerkt en wat je werkzaamheden zijn. Deze tool is zowel geschikt voor web, desktop als voor Android en iPhone. Toggle kost 5 dollar per maand, maar zzp’ers kunnen al goed uit de voeten met de gratis basisversie van deze tool. Verder is er urenregistratie van Apple, http://bit.ly/urenschrijven, deze download je uren weer naar Excel. Beide tools zijn handig voor adviseurs, freelancers, interimmers en advocaten. Een grote ergernis is ook het bijhouden van de kilometers, niet alleen voor de belastingdienst, maar ook voor opdrachtgevers. Ritmeter voor Android en Iphone lossen dit probleem voor je op.

Overzicht

Door CamCard raak je nooit meer een visitekaartjes kwijt. Met deze app worden de kaartjes gedigitaliseerd. Ze kunnen direct worden gescand, opgeslagen en op elk moment worden bekeken. Weg met die boekjes voor visitekaartjes en leeg je portemonnee. Gegevens overtypen is niet meer nodig.

rommelig kantoor

Online administratie

Met online boekhouding is men minder tijd kwijt aan de administratie. Zo worden met Moneybird eenvoudig offertes en facturen gemaakt. Met FiscBook kunnen ook de btw-aangifte en klantenbeheer worden geregeld. Reeleezee kun je hiervoor ook gebruiken.

Toch nog een een interim secetaresse nodig?

Waarom heb je dan nog een interim secretaresse nodig als al die apps het werk uit handen nemen? Wat dacht je van:

  • Altijd een professional met de meest actuele kennis
  • Expertise voor de tijd dat nodig is
  • Nauwelijks inwerktijd nodig
  • Geen werkgeversrisico
  • Continuïteit: het werk blijf niet liggen

 

Geef een reactie