Gezond en energiek op het werk: hoe doe je dat na de vakantie?

Gezond en energiek op het werk, dat willen we allemaal. Het valt ook niet mee om na de vakantie weer in het ritme te komen. Intermediar kwam met tips van Whitson Gordon en die delen we graag. Want hoe kom je gezond en energiek je werkdag door zonder bij thuiskomst compleet gesloopt te zijn? En hoe doe je energie op om er weer lekker tegen aan te gaan?

 De 3 tips van deze week:

sportieve-zakenman1. Sta op en loop, zei Jezus volgens Hans Teeuwen tegen de vissen. Een goede werkplek is niet genoeg: al dat zitten is nog steeds slecht voor je. Neem dus regelmatig een kleine pauze om even op te staan. Een paar minuten is genoeg..

2. Als je als secretaresse werkt ben je hele dag naar je beeldscherm aan het turen, dat is ook niet goed, dus je moet ook je ogen ontzien. Kleine pauzes helpen hier al een beetje bij. Krijg je alsnog oog- of hoofdpijn aan het eind van je werkdag? Dan zijn er ook speciale computerbrillen te koop, die echt schijnen te werken.

3. Het is aan te raden om vrienden met je collega’s te worden, als je dat nog niet bent. Het kan werken een stuk minder stressvol maken, en er is zelfs een onderzoek waaruit zou blijken dat je langer leeft als je op goede voet leeft met je collega’s. Goed omgaan met je collega’s is in ieder geval goed voor de samenwerking en daarmee de productiviteit op werk.

Volgende week meer tips.

Onze absolute favoriet is: In 30 dagen een strakke buik met Jacqueline van Dijk zo kun je thuis ook aan je conditie werken. Wij zijn alvast begonnen…..

Geef een reactie